1 | 2 | 3 | 4 | 5

2019.08.24 zomerkamp half02.JPG

 Fantastische dag in Drievliet!

 

Het is inmiddels alweer enige tijd geleden dat we afscheid namen van de kinderen die allemaal alweer veilig thuis zijn na een emotioneel afscheid. Maar u heeft nog het verslag te goed van de laatste anderhalve week. We waren gebleven bij McDonalds de laatste keer. 

Op woensdag zijn we naar Amsterdam geweest. Ook dit uitstapje werd geheel gesponsord en de kinderen vonden het heerlijk. Dankzij Blue Boat Amsterdam kregen we een rondvaart van anderhalf uur tegen een heel mooi bedrag.

Voor de kinderen was er ook een soort van speurtocht. In de boot kregen ze een boekje met foto’s daarin een stickervelletje. Bij iedere foto die ze in het echt zagen mochten ze een sticker plakken. Op deze manier werden de kinderen meer bewust gemaakt van de dingen die ze onderweg zagen.

Natuurlijk zaten er ook foto’s in die ze niet zouden kunnen zien zoals de Nachtwacht maarrrr er zijn ook kinderen die de Nachtwacht wel hadden gezien. ‘Waar dan?’ vroegen we toen want we waren echt niet in het Rijksmuseum geweest. ‘Op posters en kaarten’ was het antwoord en ja, dan hebben ze toch gelijk maar ook goed op gelet.

Er werd ook een leuke groepsfoto gemaakt <Lees meer...>

Publicatiedatum: 24-09-2019 | Auteur: Tineke Bol

    

2019.08.10 zomerkamp half01-mcd.png

Snacken bij McDonalds

Beste allemaal,

Op vrijdag 26 juli vertrokken we vanuit het Westland met wagens en aanhangers vol met materiaal en mensen richting Ermelo. Er gingen de nodige tomaten en komkommers mee waarvoor dank aan onze sponsors.

Het was erg warm die dagen maar gelukkig was het kampverblijf niet al te warm en konden we het hoofd redelijk koel houden om alles weer op te bouwen en neer te zetten.

Ons zomerkamp is op het moment van schrijven anderhalve week bezig en we hebben al veel gedaan.

De kinderen kwamen zondag 28 juli rond de middag aan. Alles stond klaar om ze te verwelkomen en het leek ook dit jaar weer alsof ze al jaren over de vloer kwamen. Lees hier <het verslag van de eerste helft van het zomerkamp>

Publicatiedatum: 18-08-2019 | Auteur: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   

 Tijd voor een gift?

De tijd tikt snel...

 

De tijd tikt snel weg..... nog 4 weken en dan verwelkomt de SVSK voor de 22e keer weer 44 kansarme kinderen met begeleiding uit de balkan. Ze verblijven bijna 3 weken bij onze Westlandse Stichting en we begroeten hen in Ermelo waar we een groepsverblijf hebben gehuurd.

Voor een van onze uitjes (Drievliet) zoeken wij nog een lieve sponsor.

Het park geeft ons dit jaar een mooie korting maar voor de rest zoeken we nog een sponsor.

WIE O WIE..... VOOR €550,-... BEZORGT U DE KINDEREN DE DAG VAN HUN LEVEN.

(10 Sponsoren van €55,- is natuurlijk ook fantastisch laughinglaughing)

Publicatiedatum: 24-06-2019 | Auteur: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

    

Op de valreep ontvingen wij een hele mooie korting van pretpark Drievliet. Zoals bijna ieder jaar gaan wij in de laatste week van het zomerkamp met de kinderen naar deze fantastische attractie. 

Het park past precies bij de leeftijd van onze kinderen, pret is 100% gegarandeerd en het is de beste afsluiting van het zomerkamp die je maar kunt bedenken. 

We komen al vele jaren bij Drievliet, neem maar eens een kijkje in onze fotoboeken.

Hartelijk dank Drievliet!

Drievliet

Attractiepark Drievliet sponsort de SVSK!

 

Publicatiedatum: 23-06-2019 | Auteur: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

    

Rugzakken 't-Startblok

De nieuwe rugzakken zijn er!

We hebben de eerder door de RK basisschool 't Startblok toegezegde rugzakken ontvangen. Wat een feest weer! 

Uit eigen waarneming kunnen wij bevestigen dat de rugzakken ieder jaar een echte zomerkamp knaller zijn! De kinderen zijn altijd verrast en blij, en nemen de rugzakken overal mee naar toe. Kijk maar eens in ons multimedia archief, je ziet bij alle uitstapjes blije kinderen met rugzakken. Ze gaan overal mee naar toe.

Hartelijk dank kinderen en leiding van 't Startblok!

  
Publicatiedatum: 17-06-2019 | Auteur: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Recycling

Donatie van stichting De Recycling

31 Mei ontvingen wij een prachtige donatie van stichting De Recycling Westland: € 1.500,--.  We zijn alle medewerkers van dit bedrijf - dat al 40 jaar bestaat - erg dankbaar. 

De Recycling Westland speelt een belangrijke rol op maatschappelijk gebied. Met de opbrengsten van 2018 zijn in totaal 37 goede doelen gesteund.

Publicatiedatum: 31-05-2019 | Auteur: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   

Kopje Hollandse koffie

Kopje Hollandse koffie!

Beste allemaal, 

Twee weken geleden zijn wij weer richting Kroatië vertrokken om ons 22e kamp voor te bereiden.
Na een behoorlijk lange reis met veel slecht weer arriveerden we vrijdagavond 26 april aan in Ilaca, onze thuisbasis in Kroatië.
Het eerste weekend hebben we het rustig aan gedaan. We zijn alleen even wat inkopen gaan doen in de stad want ja we willen wel wat te eten en drinken hebben.

We waren net in de winkel toen we aangehouden werden door een meneer. Hij kwam ons bekend voor maar ja we kennen bijna 2.000 ouders en 1.000 kinderen dus....
Meneer zei dat zijn kinderen Leon en Lea in Nederland waren geweest in twee verschillende jaren en ineens wisten we wie hij was. We noemden zijn achternaam en er kwam een brede glimlach op zijn gezicht. We wisten wie hij en wie zijn kinderen waren. We hebben even staan praten en gingen toen verder met de boodschappen maar de berichtjes waren inmiddels op gang gegaan: Ton en Tineke zijn in de stad. We kregen het ook te horen: jullie zijn er, is er Hollandse koffie??? 

Link naar Nieuwsbrief mei 2019.

Publicatiedatum: 12-05-2019 | Auteur: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

IMG_6562.JPG

 
In Memoriam - Fia Hooijmans

Lieve Fia, 
 
Ik (Tineke) heb je leren kennen als de buurvrouw van mijn moeder. Jaren zijn jullie met elkaar opgetrokken, jullie deden samen boodschappen, maakten samen kaarten en stonden voor elkaar klaar, als het moest dag en nacht. Je kwam samen met moeders naar de bingo van de Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp om de grootste lol te hebben als moeders weer eens de wasronde won. Voor jaren wasverwachter. 
 
Toen moeders kwam te overlijden in 2009 viel er ineens een gat. Dat voorjaar gingen we samen op weg om mijn zus een bezoek te brengen en in de auto reden we op de snelweg via Ermelo en ineens uit het niets vroeg ik of je misschien een weekje mee wilde op kamp. 
Eerst was het van: daar moet ik even over nadenken maar al vrij snel kwam tijdens die rit, ik wil wel mee maar dan voor drie weken, één week is te kort. En ze ging mee, al die jaren daarna. 

Een grote steun en toeverlaat was je. Bij de bakker wisten ze precies wie je was. Ieder jaar kwam je trouw om 4 uur ’s middags daar het brood halen, we hadden er geen omkijken naar. 

Welkom bij de Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp. Leuk dat u ons gevonden heeft! Op deze website leest u over onze doelen, de organisatie en hoe wij werken.   
 
Het doel van de SVSK is kinderen in nood te helpen; wij richten ons met name op het voormalige oorlogsgebied in Kroatië. In dit gebied zijn veel maatschappelijke problemen zoals etnische tegenstellingen, werkloosheid en armoede...

2019.02.11 rugzakjes.jpgWe ontvingen van de RK basisschool 't Startblok weer een berichtje dat er ook dit jaar weer rugzakken met inhoud worden gesponsord. 

Uit eigen waarneming kunnen wij bevestigen dat de rugzakken ieder jaar een echte zomerkamp knaller zijn! De kinderen zijn altijd verrast en blij, en nemen de rugzakken overal mee naar toe. Kijk maar eens in ons multimedia archief, je ziet bij alle uitstapjes blije kinderen met rugzakken. Ze gaan overal mee naar toe.

Hartelijk dank kinderen en leiding van 't Startblok!

 

Gift Re-Sell
Met deze gift komt het zomerkamp 2019 weer een klein stapje dichterbij!

Op 21 december 2018 ontving de SVSK een fraaie gift van kringloopwinkel Re-Sell. Tijdens een feestelijke bijeenkomst mocht voorzitter Ton van Bree (foto: tweede van links) een cheque ter waarde van € 2.000 in ontvangst nemen.

Re-Sell wordt gerund door 60 enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten voor het goede doel, waarbij 100% van de netto winst wordt geschonken aan projecten wereldwijd.

De kringloopwinkel Re-Sell is gevestigd aan de Langestraat 15 te 's-Gravenzande.