1 | 2 | 3

Delphindoorski Ermelo - Indoor ski- en snowboard les

Ons zomerkamp is inmiddels twee weken bezig. De kinderen zijn aangekomen op zondag 22 juli j.l. en hebben een goede reis gehad. Vreemd was het om hen in de warmte te ontvangen terwijl het bij hen regen was en temperaturen die normaal zouden zijn geweest in Nederland. De omgekeerde wereld dus.

Maar gelukkig zijn ze veilig aangekomen en kon ons zomerkamp 2018 beginnen.

De kinderen waren binnen de kortste keren weer helemaal thuis, aan het spelen en het kamp aan het verkennen. 

Op de eerste maandag zijn we zoals altijd wezen zwemmen in het zwembad Calluna. Fijn dat we ook dit jaar weer een keer gratis konden komen zwemmen en dat de tennisclub van onze Helene de andere twee zwemuitstapjes willen sponsoren <Meer...>

Beste allemaal,2018.05.20 mirkovci.png

Het zomerkamp is dit jaar van zondag 22 juli tot vrijdag 10 augustus. De kinderen vertrekken op zaterdag 21 juli 14:00 vanuit Vinkovci naar ons verblijf in Ermelo en komen hier zondag rond het middaguur aan. 

We zijn al weer een paar dagen terug in Nederland en willen u laten weten wat we de laatste dagen in Kroatië hebben gedaan ter voorbereiding op het zomerkamp 2018.

Nadat we de gesprekken met de ouders en de kinderen hadden gehad en we de bus voor 2018 hadden besproken hebben we diverse ouders en scholen bezocht.

Op de tweede maandag dat wij in Kroatië waren kregen we bezoek van twee Nederlandse vrijwilligers Pim en Justyna. Dit was een grote verrassing voor velen en we hadden ’s avonds dan ook een kleine reünie met mensen die ze allebei kennen.

De andere dag hebben we met hen een drietal scholen bezocht wat erg gezellig was. Zowel de kinderen als de leerkrachten waren enthousiast om ze weer te zien [lees meer...]


 

Welkom bij de Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp. Op deze website leest u over onze doelen, de organisatie en hoe wij werken. 
 
Het doel van de SVSK is kinderen in nood te helpen; wij richten ons met name op het voormalige oorlogsgebied in Kroatië. In dit gebied zijn veel maatschappelijke problemen zoals etnische tegenstellingen, werkloosheid en armoede.
  
Met de projecten die wij uitvoeren wordt iedere keer iets bijzonder bereikt. Scholen staan hierbij centraal: door ons op de kinderen te richten bereiken we hele gezinnen, wijken en dorpen. Tegenstellingen en spanningen verdwijnen als kinderen weer met elkaar kunnen spelen, ouders spreken elkaar weer aan, er wordt samengewerkt terwijl dat eerst vanwege het oorlogsverleden niet mogelijk was.
 
Wij nodigen u via deze website uit kennis te maken met de SVSK. Als u na het lezen van deze informatie vragen of suggesties heeft, of ons wilt helpen, nodigen wij u uit te reageren via het responsformulier of door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Donaties: NL90 RABO 015 66 79 043 t.n.v. SVSK Honselersdijk


Langs deze weg willen wij de vele donateurs, vrijwilligers en sponsors die het initiatief van de SVSK een warm hart toedragen bedanken voor hun bijdrage. Dankzij uw hulp kunnen wij kinderen in nood helpen!

 

De voorzitter, Ton van Bree.


 

2018-05-06-mirkovci.png

Beste allemaal, ons 21e kamp staat weer voor de deur dus gingen Ton en Tineke afgelopen week weer richting Kroatië om het een en ander voor te gaan bereiden.

Voordat we op reis gingen waren de eerste afspraken al gemaakt. Het is altijd grappig om te zien dat we op vakantie een agenda nodig hebben want ja, voor ons is deze reis toch ook altijd een klein beetje vakantie – wat wel betekent dat we bij veel mensen op visite gaan.

Op 30 april waren de gesprekken met de ouders en de kinderen. Verrassend was dit keer de grote opkomst van de ouders. Meestal hebben we ...[lees meer]


 

2017 was weer een druk maar succesvol jaar. We hebben een zomerkamp georganiseerd voor kinderen uit Čakovci en Mirkovci. 

Lees in dit jaarverslag alles over onze activiteiten en hoe wij werken. Met dank aan de vele vrijwilligers en sponsors! 

Nieuwsbrief najaar 2017Afgelopen vrijdag was het al weer een week geleden dat we richting Kroatië vertrokken om uit te kijken naar een nieuwe school. Het is allemaal nog onzeker of we in 2018 een kamp kunnen organiseren want de financiën moeten er wel zijn uiteraard. Maar we moeten wel iets gaan organiseren anders heeft de school geen tijd om bepaalde zaken te gaan regelen.

Vandaar dat we, toen we eenmaal een keuze van de school hadden gemaakt, tegen de schoolleiding hebben gezegd dat we pas in april definitief kunnen toezeggen of de school kan komen of niet.

De keuze dit jaar is gevallen op de school in Mirkovci waarvan afgelopen jaar ook 20 kinderen zijn geweest. Mirkovci is een dorp vlak voor de stad Vinkovci. <Meer...> 

 

Nieuwsbrief week 3Ons kamp zit er al weer bijna twee weken op, deze nieuwsbrief geeft een overzicht van de tweede week.

WEEKEND In de weekenden mogen de kinderen skypen of kunnen de ouders bellen. Met de scholen zijn afspraken gemaakt dat ouders die geen computer en/of internet hebben via de computer van school kunnen skypen.

Het hele weekend staan er nu twee laptops op tafel die constant over gaan. Sommige ouders bellen ook meerdere keren per dag of twee keer in het weekend. <Meer...>

Nieuwsbrief 2

Ons kamp zit er al weer bijna twee weken op, deze nieuwsbrief geeft een overzicht van de tweede week.

WEEKEND In de weekenden mogen de kinderen skypen of kunnen de ouders bellen. Met de scholen zijn afspraken gemaakt dat ouders die geen computer en/of internet hebben via de computer van school kunnen skypen.

Het hele weekend staan er nu twee laptops op tafel die constant over gaan. Sommige ouders bellen ook meerdere keren per dag of twee keer in het weekend. <Meer...>