1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

ZANDKAMP-IMG_0235.JPG

Helaas is de situatie nog niet verbeterd. Wij kunnen door de omstandigheden nog niet naar Kroatië reizen en dus geen afspraken maken voor het zomerkamp 2021.

Om deze reden hebben wij besloten - net zoals in 2020 - het kamp niet door te laten gaan.

Door de Corona crisis hebben wij veel van onze activiteiten moeten annuleren. Bingo, zomerkamp met alle uitstapjes: alles is stilgelegd. Achter de schermen zijn wij natuurlijk bezig met de voorbereidingen voor 2022.

Door de Corona-crisis zijn onze inkomsten vrijwel stilgevallen. Uw bijdrage blijft van harte welkom en nodig!

 

Ton van Bree
Voorzitter

Publicatiedatum: 18-5-2021 | Auteur: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   
 


Inked25_jaar_taart_kaarsjes_LI.jpg

 

IMG_5766.JPG

SVSK bestaat 25 jaar !

Lieve vrienden, kennissen, vrijwilligers, ouders en natuurlijk kinderen en inmiddels opgegroeide kinderen. 14 November was het 25 jaar geleden dat we de Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp (SVSK) bij de notaris hebben geregistreerd. Al bijna 1000 kinderen hebben wij in die 25 jaar een (denken wij) fantastische vakantie in Nederland kunnen geven.

 Al 25 jaar hebben wij giften mogen ontvangen van ontzettend veel lieve mensen, hulp gekregen van heel veel sponsors.... grote... kleine.... geld en natura. Heel veel hulp gehad van inmiddels behoorlijk wat vrijwilligers, zowel uit het Westland als Ermelo en vele lieve onderwijzers die hun vakanties opofferden om de kinderen tijdens deze vakanties te begeleiden. De laatste jaren valt het allemaal niet mee om het financieel rond te krijgen maar toch lukt het ons (ook al zijn de uitstapjes noodgedwongen wat minder geworden) met jullie hulp door te gaan.

 Ik zal niet zeggen... op naar de volgende 25... want de kans dat Tineke en ik dit halen is niet zo groot 🤣. Toch hopen we dat we nog wat jaartjes door kunnen en mogen gaan met dit leuke werk. Ondanks de corona gaan wij gewoon door met het zoeken naar sponsors en hopen dat iedereen ons blijft steunen zodat we een klein buffertje kunnen opbouwen. Als er nog mensen zijn die ons willen feliciteren met onze verjaardag... een kleine of grote gift is natuurlijk van harte welkom.

Bedankt namens Tineke en mij,

 

Ton van Bree, voorzitter

 

NL90 RABO 0156 6790 43

Publicatiedatum: 25-11-2020 | Auteur: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

2020.09.22 lege slaapzaal.JPG

Stand van zaken

Door de Corona crisis hebben wij veel van onze activiteiten moeten annuleren. Bingo, zomerkamp met alle uitstapjes: alles is stilgelegd. Achter de schermen zijn wij natuurlijk bezig met de voorbereidingen voor 2021. Hierbij de laatste nieuwsbrief met een overzicht van de stand van zaken [link].

Tineke Bol
Secretaris 

Publicatiedatum: 22-9-2020 | Auteur: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   
 

1200px-Bingo_card_-_02.jpg

LET OP: De Bingo's gaan tot nader order NIET door

Als gevolg van de Corona epidemie hebben wij besloten de door de overheid aanbevolen maatregelen op te volgen. 

  • Blijf zoveel mogelijk thuis.
  • Houdt 1,5 meter afstand.
  • Groepsvorming van meer dan 2 personen is alleen toegestaan als er 1,5 meter afstand wordt gehouden.
  • Alle eet- en drinkgelegenheden zijn gesloten.
  • Publieke locaties zijn gesloten.
  • Samenkomsten zijn verboden.

De Bingo-evenementen zijn tot nader order afgelast. Deelnemers op de mailinglijst worden ook via een email-bericht geïnformeerd.

Met excuses voor het ongemak, en hopelijk tot een volgende keer,

Ton van Bree
Voorzitter 

Publicatiedatum: 22-4-2020 | Auteur: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

2019.08 letter from croatia.png

 

Na het Zomerkamp ontvingen wij deze leuke brief van een van de meisjes. Als je dit leest weet je waar je het voor doet. Voor deze kinderen uit Kroatië is een vakantie zoals de SVSK organiseert iets wat ze nog lang bijblijft. 

(Klik op de brief voor een vergroting)

Publicatiedatum: 11-11-2019 | Auteur: Tineke Bol

    

2019.08.24 zomerkamp half02.JPG

 Fantastische dag in Drievliet!

 

Het is inmiddels alweer enige tijd geleden dat we afscheid namen van de kinderen die allemaal alweer veilig thuis zijn na een emotioneel afscheid. Maar u heeft nog het verslag te goed van de laatste anderhalve week. We waren gebleven bij McDonalds de laatste keer. 

Op woensdag zijn we naar Amsterdam geweest. Ook dit uitstapje werd geheel gesponsord en de kinderen vonden het heerlijk. Dankzij Blue Boat Amsterdam kregen we een rondvaart van anderhalf uur tegen een heel mooi bedrag.

Voor de kinderen was er ook een soort van speurtocht. In de boot kregen ze een boekje met foto’s daarin een stickervelletje. Bij iedere foto die ze in het echt zagen mochten ze een sticker plakken. Op deze manier werden de kinderen meer bewust gemaakt van de dingen die ze onderweg zagen.

Natuurlijk zaten er ook foto’s in die ze niet zouden kunnen zien zoals de Nachtwacht maarrrr er zijn ook kinderen die de Nachtwacht wel hadden gezien. ‘Waar dan?’ vroegen we toen want we waren echt niet in het Rijksmuseum geweest. ‘Op posters en kaarten’ was het antwoord en ja, dan hebben ze toch gelijk maar ook goed op gelet.

Er werd ook een leuke groepsfoto gemaakt <Lees meer...>

Publicatiedatum: 24-09-2019 | Auteur: Tineke Bol

    

2019.08.10 zomerkamp half01-mcd.png

Snacken bij McDonalds

Beste allemaal,

Op vrijdag 26 juli vertrokken we vanuit het Westland met wagens en aanhangers vol met materiaal en mensen richting Ermelo. Er gingen de nodige tomaten en komkommers mee waarvoor dank aan onze sponsors.

Het was erg warm die dagen maar gelukkig was het kampverblijf niet al te warm en konden we het hoofd redelijk koel houden om alles weer op te bouwen en neer te zetten.

Ons zomerkamp is op het moment van schrijven anderhalve week bezig en we hebben al veel gedaan.

De kinderen kwamen zondag 28 juli rond de middag aan. Alles stond klaar om ze te verwelkomen en het leek ook dit jaar weer alsof ze al jaren over de vloer kwamen. Lees hier <het verslag van de eerste helft van het zomerkamp>

Publicatiedatum: 18-08-2019 | Auteur: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   

 Tijd voor een gift?

De tijd tikt snel...

 

De tijd tikt snel weg..... nog 4 weken en dan verwelkomt de SVSK voor de 22e keer weer 44 kansarme kinderen met begeleiding uit de balkan. Ze verblijven bijna 3 weken bij onze Westlandse Stichting en we begroeten hen in Ermelo waar we een groepsverblijf hebben gehuurd.

Voor een van onze uitjes (Drievliet) zoeken wij nog een lieve sponsor.

Het park geeft ons dit jaar een mooie korting maar voor de rest zoeken we nog een sponsor.

WIE O WIE..... VOOR €550,-... BEZORGT U DE KINDEREN DE DAG VAN HUN LEVEN.

(10 Sponsoren van €55,- is natuurlijk ook fantastisch laughinglaughing)

Publicatiedatum: 24-06-2019 | Auteur: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

    

Op de valreep ontvingen wij een hele mooie korting van pretpark Drievliet. Zoals bijna ieder jaar gaan wij in de laatste week van het zomerkamp met de kinderen naar deze fantastische attractie. 

Het park past precies bij de leeftijd van onze kinderen, pret is 100% gegarandeerd en het is de beste afsluiting van het zomerkamp die je maar kunt bedenken. 

We komen al vele jaren bij Drievliet, neem maar eens een kijkje in onze fotoboeken.

Hartelijk dank Drievliet!

Drievliet

Attractiepark Drievliet sponsort de SVSK!

 

Publicatiedatum: 23-06-2019 | Auteur: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

    

Rugzakken 't-Startblok

De nieuwe rugzakken zijn er!

We hebben de eerder door de RK basisschool 't Startblok toegezegde rugzakken ontvangen. Wat een feest weer! 

Uit eigen waarneming kunnen wij bevestigen dat de rugzakken ieder jaar een echte zomerkamp knaller zijn! De kinderen zijn altijd verrast en blij, en nemen de rugzakken overal mee naar toe. Kijk maar eens in ons multimedia archief, je ziet bij alle uitstapjes blije kinderen met rugzakken. Ze gaan overal mee naar toe.

Hartelijk dank kinderen en leiding van 't Startblok! 

  
Publicatiedatum: 17-06-2019 | Auteur: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Recycling

Donatie van stichting De Recycling

31 Mei ontvingen wij een prachtige donatie van stichting De Recycling Westland: € 1.500,--.  We zijn alle medewerkers van dit bedrijf - dat al 40 jaar bestaat - erg dankbaar. 

De Recycling Westland speelt een belangrijke rol op maatschappelijk gebied. Met de opbrengsten van 2018 zijn in totaal 37 goede doelen gesteund.

Publicatiedatum: 31-05-2019 | Auteur: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.